2012. március 13., kedd

Virtuális börzék

Egyre gyakrabban találkozunk egy egészen új, innovatív csatornával az álláskeresében: a virtuális állásbörzékkel.
Mit lehet erről tudni?
A vélemények megoszlanak arról, hogy mennyire hasnzos technika. Az Álláskereső Klubban azon az állásponton vagyunk, hogy bármiylen csatorna, ami legalább egy valakinek működik, az jó csatorna.A virtuális állásbörze feltételezi, hogy van internethozzáférésünk, és nem jövünk zavarba az internet használatától.


Milyen szolgáltatások érhetőek el a virtuális állásbörzén? Kinek érdemes elnézni, böngészni? Mindenképp érdemes tájékozódni:
  • a kiállító cégekről
  • az ajánlott álláslehetőségekről
  • a lehetséges (ingyenes) szolgáltatásokról
és ez alapján eldönteni, hogy számomra érdemes-e erre időt szánni. 

Az első ilyen tipusú börzét anno a proffession.hu oldal hirdette meg. Évente 2-3-szor rendezik meg, általában a tavaszi vagy őszi börze szezonban, népszerűségét mutatja, hogy 100.000 feletti látogatottsággal. A következő márius 20-22. között lesz! Előnye, hogy 24 órában látogatható, tehát baglyok is körülnézheznek. "A közel 1500 állásajánlat széles skálán mozogott: a szakmunkástól a mérnökig terjedt. Az IT/műszaki szektorban pedig 22 kiállító keresett közel 250 pozícióra embert." írja a beszámoló cikk itt. Az ajánlotok kívül karrier-tanácsadásra is lehet jelentkezni.A tavaly októberben megrendezett Immochan állásbörzén fórum jellegű tanácsadási szolgáltatást nyújtottunk.

A tavaly novemberi ELTE Virrtuális állásbörzén Felkészítő Napok keretében nyújtottak szolgáltatásokat:  
"a társrendezvény keretében ingyenes tréningekkel egészül ki. A tréningek olyan kiscsoportos (12-16 fő), interaktív foglalkozások, amelyek keretében a résztvevők megismerhetik a tréning témájához tartozó főbb információkat, emellett lehetőség nyílik a gyakorlatban is kipróbálni az elhangzottakat.
A tréningsorozat célja, hogy az érdeklődőket olyan háttértudással és tapasztalatokkal vértezze fel, amelyeket eredményesen alkalmazhatnak mind az álláskeresés, mind a saját életük során."

Az alábbi linken egy kis segédletet találunk a virtuális állásbörze használatához. Megtudhatjuk, hogy milyen néven regisztráljunk, hogyan szólítsuk meg a beszélgető partnert, tegeződő vagy magázódó hangnembem csevegjünk, és arról, mit érdemes kérdezni.
Amennyiben egy cég munkatársától szeretnék érdeklődni, mindenképpen érdemes megnézni a munkaadó honlapját, így konkrétabb kérdéseket is fel tud tenni az érdeklődő.

1 megjegyzés:

  1. az alábbi link azoknak szól, akik Pécsen keresnek állást, és inkább kerülnék az állásközvetítőket
    állások pécs

    VálaszTörlés